معرفی روش‌های تشخیص مشکل در لپ تاپ و کامپیوتر

تعمیر لپ تاب

امروزه لپ تاپ یا کامپیوتر برای خیلی از ما به عنوان یک ابزار کار شناخته می‌شود. به همین خاطر در هنگام خرید آن، باید تمام حواسمان را جمع کنیم تا یک دستگاه سالم و بی‌عیب و نقص را انتخاب کنیم. از آنجایی که این محصول از قطعات سخت ‌افزاری زیادی تشکیل شده است، تشخیص سلامت آن کار آسانی نیست.

اما نگران نباشید، زیرا روش‌های مختلفی برای تشخیص مشکل در لپ تاپ و کامپیوتر وجود دارد. توصیه می‌کنیم روش‌های تست مشکل لپ تاپ را به خوبی یاد بگیرید، زیرا در صورت عدم تشخیص یک نقص کوچک در یکی از قطعات آن، در آینده با مشکل جدی روبه‌رو خواهید شد. در این مطلب تصمیم داریم به معرفی روش‌های تست و سالم بودن سخت افزارهای مهم مانند مانیتور، پورت، هارد، کارت گرافیک، CPU و رم کامپیوتر بپردازیم.

 روش تست سالم بودن مانیتور

کیفیت و روشنایی صفحه نمایش کامپیوتر از اهمیت زیادی برخوردار است. به دلایل مختلفی، مانیتور آن ممکن است دچار مشکل و خرابی شود. در صورتی که تعدادی از پیکسل‌های صفحه نمایش سوخته باشد یا تصاویر و رنگ‌ها به خوبی نمایش داده نشوند، با استفاده از روش تست سالم بودن مانیتور، می‌توانید به راحتی مشکلات کامپیوتر یا لپ تاپ خود را شناسایی کنید.

استفاده از نرم افزار Eizo Monitor Test یک روش راحت برای تشخیص سالم بودن مانیتور است که به راحتی و با فشردن یک دکمه، کار تست را شروع می‌کند. علاوه‌بر این سایت‌های زیادی برای تست سلامت صفحه نمایش نیز وجود دارند، به عنوان مثال از طریق سایت CheckPixels می‌توان به معیوب بودن مانیتور پی‌برد. برای اطلاع از وضعیت مانیتور و کالیبره کردن آن می‌توانید به دو سایت The lagom LCD monitor و Vanity مراجعه کنید.

کیبورد

روش تست سالم بودن کیبورد

گاهی اوقات ممکن است با فشردن یکی از کلیدهای کیبورد، هیچ عکسل‌العملی دریافت نکنید. در این طور مواقع، لازم است از روش تست سلامت کلیدهای کیبورد استفاده کرده تا به تشخیص درست درباره مشکل لپ تاپ یا کامپیوتر خود دست پیدا کنید. از طریق سایت keyboardtester و کلیک روی دکمه Lunch the tester  به راحتی می‌توانید از وضعیت سالم بودن کلیدهای کیبورد دستگاه خود مطلع شوید. در واقع با فشردن هر یک از دکمه‌های کیبورد، در پنجره باز شده آن کلید به رنگ سبز در می‌آید که این نشان دهنده سالم بودن آن دکمه است. از طریق نرم‌افزارهای مختلف مانند KeyboardTest یا PassMark KeyboardTest هم می‌توان تست سلامت کیبورد را انجام داد.

روش تست سالم بودن پورت‌ها

یکی دیگر از روش‌های تشخیص مشکل در لپ تاپ و کامپیوتر، تست سالم بودن پورت‌های آن یعنی پورت USB، LAN، VGA، HMDI و Display است. در مورد روش شناسایی مشکل در هر یک از پورت‌ها توضیحاتی را ارائه می‌دهیم.

تشخیص سلامت پورت USB

این پورت بسیار پرکاربرد است. بنابراین خیلی مهم است که قبل از خرید لپ تاپ، از سالم بودن آن مطمئن شوید. با وصل کردن فلش به این یو‌اس‌بی، به راحتی می‌توانید، سلامت آن را چک کنید. در صورت شناسایی فلش و نمایش اطلاعات ذخیره شدن در آن، پورت USB مشکلی ندارد. البته توصیه می‌کنیم با استفاده از دو فلش USB2 و USB3 این تشخیص را انجام دهید. زیرا برخی از پورت‌ها، ممکن است USB3 را پشتیبانی نکنند.

تشخیص سلامت پورت LAN

با استفاده از یک کابل LAN و یک مودم، این تست قابل انجام است. در صورتی که پورت LAN سالم باشد با اتصال مودم به لپ تاپ از طریق کابل، آیکون شبکه در پایین صفحه لپ تاپ نشان داده می‌شود.

تشخیص سلامت پورت VGA

این پورت برای انتقال تصویر، دارای اهمیت است. یک کابل VGA سالم را به لپ تاپ وصل کنید. در صورتی که پورت مشکلی نداشته باشد، تصویر لپ تاپ در صفحه نمایش نمایش داده خواهد شد.

تشخیص سلامت پورت HMDI

از این پورت در لپ تاپ برای انتقال تصویر و صدا استفاده می‌شود. با استفاده از یک کابل HMDI، می‌توان از سالم بودن آن، مطمئن شد. با استفاده از کابل، لپ تاپ را به مانیتور یا تلویزیون وصل کرده، چنان‌چه پورت HMDI سالم باشد؛ تصویر و صدا از لپ تاپ به مانیتور منتقل می‌شود.

تشخیص سلامت پورت Display

این پورت مانند پورت HMDI یک پورت خروجی صدا و تصویر است. روش تست سالم بودن آن، مانند دو پورت قبلی است. برای تشخیص سلامت آن به یک کابل Display و یک مانیتور نیاز دارید.

هارد

روش تست سالم بودن هارد

هارد، یکی از مهم‌ترین قطعات سخت افزاری است. وارد شدن صدمه و خرابی آن، می ‌تواند شما را با مشکلات زیادی مواجه کند. در بیشتر موارد امکان تعمیر هارد وجود ندارد، به همین خاطر توصیه می‌کنیم تا حد امکان از وارد شدن ضربه و افتادن لپ تاپ خود، جلوگیری کنید. از روش‌های زیر برای تست سلامت هارد می‌توان استفاده کرد.

  • اگر زمان لود شدن لپ تاپ یا کامپیوتر بیشتر از حد معمول آن طول بکشد، احتمال آسیب هارد وجود دارد. البته با توجه به نوع هارد و ویندوز زمان لود شدن متفاوت است.
  • از روش نصب ویندوز می‌توان برای تشخیص سالم بودن هارد استفاده کرد. ابتدا باید سیستم را فرمت کرد و سپس برای نصب ویندوز اقدام نمود. در صورت اخطار در نصب ویندوز می‌توان به این نتیجه رسید که برای هارد مشکلی پیش آمده است.
  • استفاده از نرم افزار یکی دیگر از روش‌های تست سالم بودن هارد است. نرم‌ افزارهای مختلفی برای تشخیص مشکل در هارد وجود دارد که کار با آنها، بسیار آسان است. نرم افزارهایی مانند disc checkup، Windows Drive Fitness Test، HDDScan، Ariolic Disk Scanner، Free EASIS Drive Check و Macrorit Disk Scanner اطلاعات خوبی از بخش‌های آسیب دیده هارد را نشان می‌دهند.

روش تست سالم بودن کارت گرافیک

خرابی کارت گرافیک، اغلب با نشانه‌هایی مانند به هم ریختگی رنگ‌ها و تصاویر، عدم ورود به محیط داخلی ویندوز بعد از روش کردن سیستم و شنیده صدای بوق بلند از مادربورد سیستم همراه است. از طریق نرم افزاری مانند Fur-Mark می‌توان سلامت کار گرافیک را آزمایش کرد. در واقع این نرم افزار از طریق محاسبه دمای کارت گرافیک و نحوه پخش تصاویر، خرابی کارت گرافیک را تشخیص می‌دهد. علاوه‌بر این از طریق برنامه Device Manager نیز می‌توان سلامت کارت گرافیک را مورد ارزیابی قرار داد. از طریق کنترل پنل وارد Device Manager شده و روی Display Adapters کلیک کرده، سپس روی نام کارت گرافیک دو بار کلیک کنید تا وارد کادر Device status شوید. چنان‌چه مشکلی برای گرافیک ایجاد نشده باشد؛ عبارت This Device is Working Properly نمایش داده خواهد شد.

روش تست سالم بودن رم

خراب شدن رم با مشکلاتی زیادی همراه است. به طور معمول از روی نشانه‌هایی مانند شنیدن صدای بوق ممتد، فریز شدن ناگهانی ویندوز، مشکل در ذخیره فایل‌ها، نمایش صفحه آبی مرگ و ریستارت شدن پشت سر هم لپ تاپ می‌توان متوجه اشکال در رم دستگاه شد. برای جلوگیری از به وجود آمدن این نوع مشکلات، تست سلامت رم یک ضرورت است. زمانی که برای تعمیر لپ تاپ به مرکزی مراجعه میکنید یکی از اقدامات آنها این است که با استفاده از نرم افزارها و بررسی فیزیکی رم، سلامت بودن رم را تست میکنند.

با استفاده از نرم افزار Windows Memory Diagnostics Tool به راحتی می‌توان از سلامت رم مطمئن شد. وارد محیط کنترل پنل شده و کلمه memory را جست‌وجو کنید. بعد از آن به لینک diagnose your computer’s memory problems هدایت می‌شوید. سپس با دو انتخاب مواجه خواهید شد. اینکه آیا می‌خواهید سیستم شما الان ری استارت شود یا در هنگام روشن کردن مجدد ریستارت شده و تست رم اجرا شود. بعد از شروع تست، یک صفحه، نمایش داده خواهد شد که در بخش Status، خطاهای مربوط به رم، قابل رویت است. علاوه‌بر این خودتان با فشردن دکمه F1 کیبورد، می‌توانید نوع تست (Basic، Standard،Extended) را تعیین کنید.

روش تست سالم بودن cpu

مانند دیگر قطعات با استفاده از برخی از نرم افزارها، می‌توان سالم بودن سی پی یو را تست کرد. با این حال استفاده از روش‌های تجربی در تشخیص مشکل CPU متداول‌تر است. به عنوان مثال اگر دچار خرابی شده باشد، لپ تاپ بالا نمی‌آید. در حال عادی اگر CPU سالم باشد، گرما تولید می‌کند. در حالی که در صورت خرابی، دیگر گرمایی تولید نخواهد کرد.

#تعمیر لپ تاپ #تعمیرات لپ تاپ #تعمیر لپ تاپ در محل #تعمیر لپتاپ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مشاوره رایگان