وب سرور چیست؟
یکی از اصلی ترین نقش ها را در فعالیت وب سایت ها و نمایش آنها به افراد، وب سرورها ایفا می کنند. وب سرورها از این جهت اهمیت دارند که برای دسترسی افراد به محتوای داخلی وبسایت ها و تعیین سرعت لود آنها، ضروری هستند و وظیفه مهمی را در این پروسه انجام می دهند. وظیفه وب سرور در این پروسه این است که محتوای وب سایت را ذخیره و تحویل بازدیدکننده از وب سایت می دهد. همه تصویرها، متنها، ویدئوها و اطلاعاتی که در وب سایت های مختلف می بینید، به وسیله وب سرور ارائه شده است. درست زمانی که یک کاربر در اینترنت روی یک لینک کیلیک یا برای دانلود یک فایل اقدام می کند، وب سرورها اطلاعات مورد نیاز را از وب سایت گرفته و تحویل کاربر می دهد. برای درک بهتر وظیفه وب سرورها در تجزیه و تحلیل داده های اینترنتی، باید با تعریف دقیق وب سرور آشنا شویم.
تعریف وب سرور
وب سرورها شامل تعداد زیادی سخت افزار و نرم افزار است که به وسیله پروتکل ابرمتن (HTTP) و دیگر پروتکل های رایج، درخواست های شبکه جهانی وب را تحلیل و پاسخ می دهد. این درخواست ها در شبکه جهانی توسط کاربران در سراسر جهان ارائه می شود. می توان گفت که وظیفه اصلی وب سرورها، نمایش محتوا و داده های داخلی وب سایت ها به کاربرانی است که برای مشاهده کردن آن درخواست می دهند. این پروسه شامل مراحل زیادی است که بیشتر آن شامل ذخیره سازی، پردازش و تحویل داده است که البته این فرایند در کوتاه ترین زمان ممکن رخ می دهد. مزیت سیستم سخت افزاری وب سرور، آسان نمودن تبادل داده ها بین دستگاه های مختلف است. بخش نرم افزاری وب سرور نیز دسترسی کاربران به داده های میزبانی شده را کنترل و پردازش می کند. هر سیستمی که میزبان وب سایت باشد، باید از نرم افزار وب سرور استفاده کند تا فرایند تحویل داده ها به کاربران به آسانی انجام شود.
انواع وب سرور
وب سرورها انواع مختلفی دارند و شما می توانید از انواع وب سرور ها در وب سایت خود استفاده کنید. هر یک از این وب سرورها برای اهداف خاصی طراحی شده اند و مخصوص نوعی از فرایندهای شبکه وب است. در ادامه به برخی رایج ترین وب سرورها اشاره می کنیم که نسبت به بقیه، مهم و کاربردی تر هستند:
- Apache
- IIS
- NGINX
- Apache Tomcat
- LightTPD
- LiteSpeed
کاربرد وب سرور
برای درک بهتر وظایف وب سرور، باید بدانیم که این سیستم چه عملکردهایی دارد و چه کارهایی را در شبکه جهانی وب انجام می دهد. به طور کلی وظایف وب سرور را می توان به شرح زیر نوشت:
- ذخیره سازی و ساماندهی داده های وب سایت: این کار در راستای محافظت از داده های وب سایت در مقابل فعالیت های کاربران غیرمجاز در وب سایت صورت می گیرد.
- فعال سازی دسترسی کاربران به وب سایت های میزبانی شده: این امر شامل دسترسی کامل به خدمات سرور پایگاه داده پشتیبان و … می باشد.
- در زمانی که کاربران از سراسر جهان برای دسترسی به داده های و محتوای وب سایت شما درخواست می دهند، وب سرورها مطابق با درخواست آنها، خدماتی را به این کاربران ارائه می دهد. این درخواست کنندگان به عنوان کاربران نهایی شناخته می شوند و درخواست آنها نیز به عنوان درخواست کاربر نهایی تعیین می شود.
- وب سرورها همچنین در کنترل و پردازش پهنای باند نیز تاثیر زیادی دارند و تلاش می کنند ترافیک اضافه شبکه را پایین بیاورند. بنابراین می توان گفت ترافیک کلی شبکه نیز به وسیله وب سرورها تنظیم می گردد. این امر سبب می شود تا از ایجاد خرابی ها و مشکلات در شبکه وب جلوگیری شود؛ همانطورکه میدانیم برخی مشکلات در وب از ترافیک اضافه آن نشات می گیرد.
- همچنین وب سرورها شرایط ساخت و ایجاد صفحات وب هوشمند با انواع زبان های برنامه نویسی اعم از PHP و Perl و Python را برای طراحان وب فراهم می آورند.
- کمک به فرایند ارسال و دریافت ایمیل
- دانلود درخواست های کاربران برای فایل های پروتکل انتقال فایل (FTP)
وب سرور چگونه کار می کند؟
در ابتدای این پروسه، کاربر از طریق مرورگر خود درخواست HTTP را برای مشاهده کردن وب سایت شما یا دسترسی داشتن به داده ها و محتوای آنلاین میزبانی شده به سرور میزبان ارسال می کند. سرور این درخواست کاربر را دریافت کرده و بعد از تحلیل و ساماندهی آن، فایل یا داده مورد نظر پیدا می کند. سپس در مرحله بعدی، سرور این داده را از طریق HTTP به مرورگر کاربر ارسال می کند. این فرایند را می توان به طور کلی به صورت زیر بیان کرد:
- وارد کردن URL مورد نظر در نوار جستجوی مرورگر توسط کاربر
- شناسایی آدرس IP نام دامنه توسط مرورگر و انتقال آن به سرور وب
- مرورگر با استفاده از HTTP، فایل مدنظر را از سرور وب درخواست میکند.
- درخواست مرورگر برای فایل مورد نظر از سرور وب با استفاده از HTTP
- ارسال فایل درخواستی کاربر توسط وب سرور از طریق HTTP (درصورت عدم وجود چنین فایلی، خطای مناسبی در صفحه وب نمایش داده می شود)
- نمایش صفحه وب مورد نظر توسط مرورگر
منبع : datacss.ir
سایر مقالات مرتبط :
- روش های تشخیص اصل بودن تلویزیون های سامسونگ
- چگونه تایمر کولر گازی را خاموش کنیم؟
- بررسی صرافی انلاین بدون نیاز به احراز هویت
- نکاتی برای خرید ایمیل شرکتی و ایرانی
- بهترین برندهای تلویزیون هوشمند کدامند؟
- اهمیت سیگنال رایگان ارز دیجیتال فیوچرز در ترید
- آشنایی با بهترین قالب های چند منظوره در وردپرس
- استفاده از گوگل ادز در ایران چگونه و چطور؟
- خرید سرور خارج از کشور از سرودیتا
- بهترین سئوکار خانم در ایران ❤️ | بهترین سئوکار خانم ایران
- قوی ترین باتری گوشی های سامسونگ و شیائومی در سال 2023
- سرور HP چیست؛ ۴ دلیل برای استفاده از آن