ساختار دستوری try-catch در جاوا اسکریپت
در این قسمت از آموزش جاوا اسکریپت به تعریف ساختار دستوری try-catch در جاوا اسکریپت می پردازیم . در برنامه نویسی و طراحی سایت ، گاهی اوقات ممکن است خطاهایی رخ دهد . این خطاها می تواند دلایل مختلفی داشته باشد ، از قبیل :
√ اشتباه تایپی در متن دستورات صفحه از سوی طراح صفحه .
√ واردنمودن اطلاعات اشتباه یا نادرست از سوی کاربر .
√ انواع خطاهای ممکن زمان اجرای مرورگر .
اگر کاربر که در حال مشاهده یک صفحه است ، در هنگام کار با خطا مواجه شود و عملا راهی برای رفع آن اشکال برایش وجود نداشته باشد ، مطمًننا از ادامه مشاهده و کار با صفحه صرف نظر خواهد کرد . این وظیفه برنامه نویس است که با برنامه ریزی صحیح ، خطاهای احتمالی را پیدا کرده و راه حل های مناسب را برای آنها طراحی کند .
از ساختار دستوری try … catch در جاوا اسکریپت ، برای پیدا کردن خطاها و error های احتمالی و تعیین اقدامات اصلاحی در صورت بروز خطا ، استفاده می شود .
این ساختار از ۲ بخش try و catch تشکیل شده است . کد اصلی برنامه که می خواهیم اجرا شود و احتمال می دهیم دارای خطا باشد ، را در قسمت try قرار داده و اقدامات اصلاحی را که می خواهیم در صورت بروز خطا انجام شود ، را در قسمت catch می گذاریم .
برنامه در هنگام رسیدن به ساختار ، دستورات قسمت try را انجام می دهد و در صورت مواجه با خطا در دستورات ، بخش catch را اجرا خواهد کرد .
نکته مهم : در صورت عدم برخورد با خطا ، دستورات قسمت catch به هیچ وجه اجرا نخواهد شد .
نکته مهم : در قسمت catch ، می توان در پرانتز مقابل واژه کلیدی catch ، یک عبارت یا متغیر تعریف کرد ، که این متغیر خصوصیات error به وجود آمده را در خود نگهداری کرد . یکی از این خواص ، شرح یا description خطا است ، که می توان به شکلی که در مثال ۲ نشان داده شده است ، به شرح خطا دسترسی داشته و آنرا به کاربر اطلاع داد .
شکل کلی تعریف یک ساختار try … catch به صورت زیر است :
try
{
دستورات مورد نظر برای اجرا که احتمال خطا دارد
}
catch ( نام یک متغیر )
{
اقدامات اصلاحی مورد نظر در صورت وقوع خطا
}
مثال ۱ : در مثال زیر ، یک تابع به نام show_error قرار داده شده است . این تابع توسط دکمه فرمان click me فراخوانی شده و قصد دارد تا یک پیغام خوش آمد به کاربر اعلام کند . اما در متن دستور یک اشتباه تایپی وجود دارد و آن اینکه به جای عبارت documnet.write ، نوشته شده است document.wriet ، به همین دلیل پیغام خروجی چاپ نشده و در صفحه error رخ می دهد . اگر دقت کنید در نوار پایین مرورگر ( Status Bar ) علامت Error on page قرار گرفته است . برای مشاهده error ، بر روی آیکون خطا کلیک کنید . در اینجا به دلیل عدم پیش بینی خطا هیچ واکنشی از سوی مرورگر انجام نمی شود :
< script type=”text/javascript” >
function show_error()
{
document.wriet ( “Welcome User!” ) ;
}
< /script >
< input type=”button” id=”Button1″ value=”click me !” onclick=”show_error()” />
در مثال زیر ، تابع show_error2 قرار داده شده است . این تابع نیز همانند تابع قبلی می خواهد یک پیام خوش آمد به کاربر اعلام کند . این تابع نیز دارای اشتباه تایپی در دستور document.write است ، با این تفاوت که با ساختار try … catch قرار داده شده ، تعیین شده است در صورت بروز خطا یک پیام هشدار به کاربر اعلام شود . توسط متغیر err که در پرانتز مقابل واژه کلیدی catch تعریف شده است ، متن پیام error در خاصیت description ذخیره شده و سپس به کاربر اعلام می شود . به کد مثال دقت کنید :
< script type=”text/javascript” >
function show_error2 ( )
{
try
{
document.wriet ( “Welcome User!” ) ;
}
catch ( err )
{
alert ( “There was an error on this page . \n\n” + “Error Description : ” + err.description +”\n\nClick Ok for continue” ) ;
}
}
< /script >
< input type=”button” id=”btnclick2″ value=”click me ! to see error report” onclick=”show_error( )” />
منبع: sitedesign-co.com
سایر مقالات مرتبط :
- استفاده از گوگل ادز در ایران چگونه و چطور؟
- خرید سرور خارج از کشور از سرودیتا
- بهترین سئوکار خانم در ایران ❤️ | بهترین سئوکار خانم ایران
- قوی ترین باتری گوشی های سامسونگ و شیائومی در سال 2023
- سرور HP چیست؛ ۴ دلیل برای استفاده از آن
- با بهترین هاستینگ طراحان وب شمالغرب کشور آشنا شوید
- خلاقیت در تولید محتوا | جدیدترین متدهای افزایش خلاقیت محتوا ۲۰۲۳
- فروش مفتول گالوانیزه، سیم آرماتوربندی، سیم خاردار و فنس در فروشگاه اینترنتی حصارآنلاین
- تعمیر آنلاین ، مرکز تخصصی تعمیرات لوازم خانگی
- برد هوشمند چیست؟ + نحوه استفاده از وایت برد هوشمند
- راهنمای خرید عمده لوازم جانبی کامپیوتر
- افزایش سرعت سایت های شلوغ