تاریخچه وب ۲٫۰ – قسمت دوم

 

بطور خلاصه، Netscape بر روی ساخت نرم افزار، بروز رسانی آن، و توزیع آن به کاربران تمرکز کرده بود. O’Reilly، این موضوع را با گوگل مقایسه می کند، شرکتی که در آن زمان، بر روی تولید نرم افزاری تمرکز نداشت، نظیر مرورگرها، ولی در عوض بر روی ارائه سرویسهایی بر پایه داده هایی، نظیر لینک های صفحاتی که نویسندگان بین سایت ها می سازند، تمرکز داشت. گوگل از این مطالب تولید شده توسط کاربران، برای ارائه موتور جستجوی تحت وبی استفاده کرد که شهرت آن بر مبنای الگوریتم پیج رنک می باشد. برخلاف نرم افزارها، که با نسخه هایی در زمانهای خاصی بیرون داده می شوند، چنین سرویس هایی دائما در حال بروز رسانی هستند و چنین روندی، “بتای دائمی” نام دارد.

تفاوت مشابهی می تواند بین دایره المعارف آنلاین Britannica و ویکیپدیا مشاهده شود: در حالیکه Britannica به متخصصین برای نوشتن مقالات تکیه دارد، و آنها را بطور دوره ای منتشر می کند، ویکیپدیا بر روی کاربرانی با نامهایی مستعار تکیه دارد تا به سرعت و پیوسته مطالب را تولید کنند. ویکیپدیا بر مبنای متخصصین نمی باشد بلکه بر ضرب المثلی در دنیای نرم افزارهای سورس باز تکیه دارد که می گوید “هر چشم می تواند یک خطای برنامه نویسی را بگیرد” و بر پایه همین امر، آنها بطور دائم مقالاتشان را بروز می کنند. کنفرانس وب دو O’Reilly، از سال ۲۰۰۳، بطور پیوسته هر سال برگزار می شود و مشتاقان، شرکتهای بزرگ، و گزارشگران زیادی را بخود معطوف می کند.

در دید عموم، عبارت وب ۲٫۰، بطور وسیعی توسط وبلاگ نویسان و روزنامه نگاران و نویسندگان مورد استفاده قرار می گیرد. در سال ۲۰۰۶، روزنامه تایمز، شخص سال را خود شما معرفی می کند. به این معنی که شما همان فرد مهمی هستید که از بین همه کسانیکه در تولید محتوا در شبکه های اجتماعی، وبلاگ ها، ویکی ها، و سایت های اشتراک گذاری رسانه ای، شرکت کرده اند، برگزیده شده اید. در جلد مجله، Lev Grossman توضیح می دهد که:

این داستانی در مورد جامعه و شرکت در اجتماعی است که قبلا دیده نشده بود. این داستانی است در مورد خلاصه ای از دانش در ویکیپدیا و شبکه میلیون نفری یوتیوب، و کلان شهر MySpace، است. این داستانی است از قدرت بسیار انسانهایی اندک که بخاطر هیچ، انسان های بسیاری را کمک کرده اند. آنها نه تنها دنیا را تغییر داده اند بلکه روشی را که دنیا تغییر می کند را نیز تغییر داده اند.

از آن زمان، وب ۲٫۰، بعنوان واژه ای وارد دایره المارف ها شد. در سال ۲۰۰۹، موسسه ادبیات جهانی، این عبارت را یک میلیونیوم مین کلمه انگیلیسی معرفی کرد.

 

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

Call Now Buttonمشاوره رایگان