در این آموزش قصد داریم آموزش ساخت دی ان اس اختصاصی برای دایرکت ادمین را به صورت تصویری به شما توضیح دهیم ، اگر شما یک سرور مجازی یا اختصاصی دارید که روی آن سیستم عامل لینوکس و کنترل پنل دایرکت ادمین نصب کرده اید می توانید مراحل زیر را دنبال کنید.

 

اگر وب سایت مورد نظر که قصد ایجاد دی ان اس اختصاصی برای آن را دارید تاکنون به اکانت های سرور اضافه نشده است :

۱-تنظیم آی پی اختصاصی برای دامنه :

به پنل اصلی مدیریت دامنه خود مراجعه کنید و وارد قسمت Child host هاست شوید و سپس دی ان اس های اختصاصی دامنه خود را ایجاد کنید : ( با توجه به اینکه بسیاری از دامنه های کاربران ایران در مرکز ثبت دامنه Resello ثبت شده است ، بنده تصویر مربوط به resello را توضیح دادم ، در صورتی که دامنه شما توسط مرکز دیگری ثبت شده است لازم است به دنبال Child host در مدیریت دامنه خود بگردید )

ایجاد دی ان اس اختصاصی در دایرکت ادمین

سپس روی دکمه Create کلیک کنید و در قسمت hostname ، دی ان اس اختصاصی سایت خود را وارد کنید برای مثال : ns1.netaram.net و در قسمت ADDRESS نیز آی پی سرور را وارد کنید و روی دکمه Save کلیک کنید.

ایجاد دی ان اس اختصاصی در دایرکت ادمین

شما نیاز به ۲ دی ان اس دارید بنابراین NS2 دامنه خود را ایجاد کنید.

۲-تنظیم دی ان اس اختصاصی برای سایت در دایرکت ادمین :

به پنل admin دایرکت ادمین خود وارد شوید و سپس روی لینک Administrator Settings کلیک کنید. ( توجه داشته باشید برای درج کامل تنظیمات در این قسمت از آموزش نباید اکانت مورد نظر در سرور ایجاد شده باشد ) در قسمت Server Settings دی ان اس ها را وارد نمایید.

ایجاد دی ان اس اختصاصی در دایرکت ادمین

سپس روی دکمه save کلیک کنید و پس از چند دقیقه مجدد وارد این صفحه شوید و مطمئن شوید که تغییرات اعمال شده است. بعد از مشاهده تغییرات اکانت را ( در اینجا netaram.net ) ایجاد کنید و سپس صفحه اصلی دایرکت ادمین در level ادمین شوید و روی لینک DNS Administration کلیک کنید و روی دامنه مورد نظر کلیک کنید.

ایجاد دی ان اس اختصاصی در دایرکت ادمین

رکورد های شما باید مانند تصویر بالا ایجاد شده باشد در صورتی که مغایرتی مشاهده می کنید می توانید این موارد را اصلاح نمایید. توجه کنید برای تغییر NS رکورد ها ابتدا باید رکورد A مانند تصویر بالا ایجاد شوید و سپس ۱ رکورد NS حذف شوید و رکورد جدید اضافه شود و مجدد رکورد دوم حذف شود و رکورد جدید دوم اضافه شود. ( به دلیل اینکه امکان حذف هر دو رکورد NS در دایرکت ادمین وجود ندارد. )

کار تمام شد سعی کنید سرویس named و httpd خود را یک بار ری استارت کنید و سایت را تست کنید. با دو دستور زیر می توانید اینکار را انجام دهید :

service named restart

service httpd restart

اگر وب سایت مورد نظر قبلا در سرور ثبت شده است :

اگر وب سایت مورد نظر قبلا در سرور ثبت شده است شما باید ابتدا تنظیمات Administrator Settings را انجام دهید و سپس تغییراتی A رکورد ها و NS ها را روی رکورد های دی ان اس خود اعمال نمایید که در بالا توضیح دادم.

لطفا در صورتی که مشکل یا نظری در مورد این آموزش دارید آن را در قسمت نظرات ارسال کنید ، خوشحال میشم بتونم کمکی کنم.