مقدمه : همانطور که در مطلب قبلی در مورد آشنایی با HTML ذکر کردیم می خواهیم با مفهوم صفحه آرایی اجزای صفحه یا به اصطلاح زبان CSS آشنا شویم و از مبانی اولیه آن شروع کنیم تا به خواص و مقادیر مهم آن بپردازیم. با سری آموزش های آشنایی با css همراه ما باشید.

سری آموزش های سی اس اس (CSS)

جلسه اول : آشنایی با CSS و کاربرد آن در طراحی وب (هم اکنون)

جلسه دوم : آشنایی با چگونگی استفاده از CSS در صفحات وب 

جلسه سوم : فراگیری ساختار نحوی دستورات CSS در کدنویسی صفحات وب 

جلسه چهارم : آشنایی کامل با انتخاب گرهای css به زبان ساده  

آشنایی با CSS

قبل اینکه بخواهیم Css  رو تعریف کنیم ، باید راجع به صفحات وب توضیح بدهیم ، یه صفحه وب شامل متن ، صوت ، تصویر و … هست. برای اینکه اجزای وب کنارهم قرار بگیرند از html استفاده می کنیم ، با استفاده از عناصر و تگ های HTML می تونیم متون ، تصاویر ، ویدئوها ، صوت ها و … رو کنار هم قرار بدیم و برای کاربرای سایت نمایش بدهیم.

از وقتی که سبک کدنویسی تغییر و پیشرفت کرد، کاربرد  Css در طراحی وب یک امر عادی بشمار اومد. با استفاده از Div ها و Css می تونید به راحتی و بسیار سبک قالب وبلاگ شخصی خود را لایه بندی و طرح بندی کنید و اجزای صفحه ی وب رو بصورت کاملا زیبا استایل بندی کنید. حالا میریم سر اصل مطلب یعنی Css اصلا چی هست؟!

تعریف و مفهوم CSS

Css مخفف Cascading Style Sheets است که در معنای لغوی به روشی گفته می شود که برای قالب بندی و طراحی اجزای صفحه وبسایت کارایی دارد. شما می توانید بدون استفاده از کدهای HTML از طریق این استایل شیت ها (Style Sheet) می توانیم از دوباره نویسی کدهای HTML که باعث مشکل شدن کدنویسی و همچنین کند شدن سرعت بارگزاری صفحه در اینترنت می شود جلوگیری کنیم.

برای مثال می توانیم یک بار نوع فونت مورد استفاده در یک صفحه را تعیین کنیم و دیگر مجبور نباشیم کد مربوط به فونت را در صفحه به کار ببریم. همچنین می توانیم از این ابزار قدرتمند در مواردی به جای جاوا اسکریپت نیز استفاده کنیم و همانند مشکلات جاوا اسکریپت که در بعضی اوقات مثل غیر فعال بودن جاوا اسکریپت در مرورگر همراه نیست و با خیالی آسوده تر می توانیم از آن استفاده کنیم.

در نسخه های مختلفی به بازار وب عرضه شد که در جلسه ی بعدی کاملا درباره نسخه های css صحبت می کنیم. فایل استایلها با فرمت css. ذخیره میشوند. سی اس اس از یک سری کد تشکیل شده که با استفاده از این کدها می تونید به راحتی به عناصر و کدهای HTML شمایل بدهید، به عنوان مثال می توانید تعریف کنید که سرتیتر خبر با فونت ضخیم آبی رنگ از خانواده  Tahoma نمایش داده بشه که این تعریف رو به صورت زیر مینویسید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

Call Now Buttonمشاوره رایگان